La Joaqui, Juhn El All Star, Brray y Micro TDH completen el cartel del nuevu Reggaeton d'Avilés

La fiesta musical del branu celébrase por segundu añu consecutivu en La Madalena y va tener un escenariu de 45 metros d'anchor

La Joaqui, nuna imaxe promocional.

La Joaqui, nuna imaxe promocional.

Sixto Cortina (Traducción)

La tercer edición del Reggaeton Beach Festival (RBF) celébrase los próximos díes 27 y 28 d'esti mes de xunetu. La organización asoleyó que Jhun El All Star, Brray, Micro TDH y La Joaqui son les últimes incorporaciones a una fiesta avilesina que van protagonizar Anuel AA, Bryant Myers, Tiago PZK, El Alfa, Maria Becerra, Nio Garcia amás de los DJ’s de primer nivel como Ballesteros, Albert Gonzalez, Juanjo García.

El festival, qu'empezó'l so percorríu esti añu n'Oropesa del Mar y Puerto de la Cruz –el 29 y 30 de xunu–, va siguir per Málaga, Benidorm, Mallorca, Santander, Madrid, Barcelona, Avilés y Gran Canaria y va concluyir en Nigrán y Torrevieja el 3 y 4 d'agostu. 

Los conciertos d'Avilés van celebrase nel pabellón de la Madalena. La organización (El RBF y el mesmu Conceyu d'Avilés) espera atraer a miles de fans de la música urbana. 

Los directores de RBF destacaron que la fiesta que van montar ye, mayormente, diurna. Ello ye que l'horariu va ser de 16.00 a 00.00 hores. L'estudiu d'impactu económicu de la edición del añu pasáu, recuerda la organización, amosó que'l festival avilesín xenerara 6 millones d'euros.

Una novedá d'esta edición ye l'escenariu: 45 metros d'anchor, una altor de 22 metros, una cabina de DJ integrada y más de 400 metros cuadraos de pantalla 8K. Tamién s'invirtió en tecnoloxía d'última xeneración: IA, seguridá y accesos.

El festival va ufiertar un área d'actividaes, zones de xuegos y árees acuátiques. El recintu va tar equipáu con más de 20.000 metros cuadraos de verde artificial y fontes d'agua potable d'accesu gratuitu. Tamién se van introducir nuevos servicios, como barres meyoraes y un espaciu gastronómicu anováu al respeutive del añu pasáu con una selección d'opciones veganes y ensin gluten.

“Cola ayuda del Gobiernu del Principáu d´Asturies”.